Mancarica de vinete umplute este chiar OK pentru anotimpul cald, este un fel de mancare sanatos si – surpriza – are foarte putine calorii!
Initial luasem vinetele pentru o salata, dar m-am gandit ca ar fi cazul sa incerc si ceva nou.
Ingredients
Ingrediente: (pentru 2 portii)
- 1 vanata
- 1 ceapa verde
- 1 dovlecel
- 2 rosii
- branza mozzarella
- ulei de masline (aprox. 3-4 linguri)
- condimente (eu am pus sare, piper rosu si oregano)
Instructions
Cum se prepara:
- Inainte de toate, se taie vanata in doua, pe lung si se pune la cuptor la copt (in tava cuptorului, pentru 15-20 de minute)
- Intre timp se poate prepara umplutura: se toaca ceapa verde, se rade dovlecelul, rosiile se dau prin blender sau se toaca marunt. Toate ingredientele vin apoi calite in uleiul de masline.
- Dupa ce vanata s-a copt, se scobeste miezul (dar nu chiar tot, se lasa marginile jumatatilor de vanata cat de cat intacte, ca sa nu pice umplutura pe langa).
- Se toaca putin miezul (la modul grosolan, nu va chinuiti prea mult) si se amesteca in tigaie cu umplutura de legume. Se mai lasa umplutura pe foc cateva minute si se condimenteaza dupa gust.
- Se umplu vinetele scobite cu umplutura de legume, se rade branza deasupra si se dau jumatatile de vanata umplute la cuptor, aprox. 5 minute, atat cat sa se topeasca branza de deasupra.
este excelenta aceasta reteta, eu am facut ceva asemanator insa in loc de mozzarella am pus parmezan….
Da, cu parmezan sau branza afumata ar fi iesit poate mai gustoase numai ca nu aveam decat branza mozzarella in frigider 😀
Chiar daca salata de vinete este mai usor de facut si preferata de cei cu timp putin, reteta asta de vinete umplute merita efortul. E bine sa profitam de sezon, de vinetele romanesti de gradina.