Sa faci un tort de inghetata cu fructe nu e mare filosofie. Secretul este sa nu se topeasca inainte sa il pregatesti, atata tot!
Pentru luna iulie, reteta asta este perfecta!
Ingredients
Ingrediente:
- 400 g. inghetata
- 300 ml frisca
- 3 piersici
- 3 caise
- boabe de strugure
- 1 pahar mic de lichior de fructe
- 2-3 felii de pandispan
Instructions
Cum se prepara:
- Se taie pandispanul cubulete si se stropeste cu lichior.
- Se decojesc caisele si 1 piersica si se taie bucatele mici. Boabele de struguri se taie in jumatate si se curata de samburi.
- Frisca se bate, apoi se amesteca cu fructele si pandispanul.
- Un vas (si un castron este bun) se tapeteaza cu folie transparenta.
- Se aseaza un strat de inghetata, tapetand si peretii vasului cu aceeasi inghetata.
- In interior se umple cu frisca si cu fructe iar deasupra se aseaza din nou un strat de inghetata.
- Se da totul la congelator cateva ore.
- Inainte de servire, se rastoarna vasul cu grija, apoi se indeparteaza cu grija folia transparenta.
- Se decoreaza cu felii de piersica si strugure si se serveste.