Ingrediente:
un blat de tort (cu cacao)
6 banane
3 portocale
50 ml. rom
50 g. zahar vanilat
100 ml. frisca
80 g. de zahar
suc proaspat de portocale
pentru crema:
300 ml. lapte
50 g. zahar
50 g. faina
2 oua
Cum se prepara:
Crema: se bat ouale cu zaharul pana nu se mai simte zaharul. Se adauga faina, se amesteca, apoi se adauga laptele caldut. Se pune totul pe foc si se amesteca mereu pana incepe sa fiarba si se ia de pe foc.
Portocalele se storc si 4 banane se zdrobesc, apoi se amesteca pireul de banane cu crema racita si cateva linguri din sucul de portocale.
Celelalte 2 banane se taie felii si se inmoaie in sucul de portocale ramas amestecat cu rom.
Coaja de la o portocala se taie fasii subtiri si se fierbe 10 minute intr-o lingura de apa cu zahar (cele 80 de grame), amestecan des.
Se asambleaza tortul: Se insiropeaza toate foile de tort (2-3 foi, sau cate au iesit) cu suc de portocale si intre ele se aseaza cate un strat de crema.
Se tine tortul in frigider 2-3 ore inainte de servire.
Se decoreaza cu frisca, felii de banane si coaja de portocala caramelizata mai devreme.