O mancarica usor de facut, gustoasa si perfecta pentru intreaga familie: tocanita de ciuperci.
Ingredients
Ingrediente:
- 1 kg. de ciuperci champignon (sau de alt tip, daca doriti)
- o ceapa verde
- smantana
- patrunjel verde
- un ardei gras
- o lingura de faina
- 1/2 pahar de lapte
- sare si piper
Instructions
Cum se prepara:
- Se curata ciupercile, se spala si se taie felii mai mari sau mai mici, dupa preferinta.
- Ceapa si ardeiul se toaca marunt si se calesc in ulei 10 minute, la foc potrivit. Cand sunt calite, se adauga ciupercile si se caleste totul impreuna pana se rumenesc bine legumele. Daca amestecul de legume devine prea uscat, se adauga cate putina apa la amestec.
- Se pregateste apoi un sos dintr-o lingura de faina amestecata intr-un pahar de lapte, sare si piper dupa gust, si se adauga sosul in mancare.
- Cand sunt fierte ciupercile se adauga si patrunjelul tocat si se serveste cu tocanita cu smantana.