Inca o reteta de tarta, placinta sarata, spuneti-i cum vreti 🙂
Ideea de baza este ca ies atata de bune incat cred ca voi incerca mai multe variante in viitorul apropiat.
Astazi – tarta cu vinete.
Ingredients
Ingrediente:
- un aluat de tarta
- o vanata
- jumatate de ardei gras
- branza mozzarella
- 1 catel de usturoi
- 1 ou
- 2-3 linguri de branza sarata rasa
- 1 ceasca mica de lapte
- busuioc, sare si piper
- ulei (preferabil de masline)
Instructions
Cum se prepara:
- Se spala vanata si se taie cubulete, ardeiul la fel, usturoiul se zdrobeste, branza mozzarella se taie cuburi.
- Intr-o tigaie, in uleiul de masline, se prajeste usturoiul impreuna cu vanata taiata cubulete mici, aproximativ 10 minute (pana se inmoaie vanata). Apoi, se adauga ardeiul gras si se mai lasa pe foc cateva minute. Se condimenteaza dupa gust (eu am pus sare, piper si busuioc).
- Cand umplutura e gata, se ia de pe foc si se lasa sa stea in timp ce se intinde aluatul in tava, ridicandu-i marginile. Se aseaza apoi umplutura peste aluat iar peste umplutura se aseaza bucatile de mozzarella.
- Separat, intr-un castronel, se bate oul cu ceasca de lapte si cu branza rasa (si eventual un varf de sare). Se toarna acest amestec peste tarta si se da tava la cuptor cam 30 de minute.