Tarta cu pere si cu migdale, se prepara rapid si usor, e aromata si buna! Merita incercata reteta! Daca nu aveti pere, iese la fel de buna si cu mere!
Ingredients
Ingrediente:
- 1/2 kg. de pere (2-3 pere mari)
- 1 lingura de pesmet
- 250 g. faina
- 100 g.zahar
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 250 ml. de lapte
- 4 oua
- 50 g. fulgi de migdale (migdale macinate)
Instructions
Cum se procedeaza:
Aluatul de prajitura:
- Se amesteca intr-un vas faina cu zahar, un varf de cutit de sare, zaharul vanilat si pudra de scortisoara.
- Separat, laptele se amesteca cu ouale apoi se inglobeaza in compozitia din faina.
- Aluatul rezultat trebuie sa fielichid, ca o smantana groasa.
Se asambleaza tarta:
- Se unge o forma de tarta cu putin unt, pe care se presara pesmetul si se tapeteaza toti peretii formei de prajitura.
- Se curata perele, se taie in sferturi si se curata de samburi.
- Se taie apoi felii si se aseaza toate pe fundul tavii.
- Se toarna aluatul deasupra perelor, se presara fulgii de migdale si se se coace tarta aprox. 40 de minute.