supa de dovleac

Supa de dovleac cu smantana

Ingrediente:

1/2 kg. dovleac (fara coaja)
2 cepe
1 catel de usturoi
o lingura de unt
100 ml. vin alb
500 ml. supa de legume
250 g. smantana
sare, piper
2 morcovi
o telina
1/2 de fir de praz
seminte de dovleac decojite

Cum se procedeaza: supa de dovleac
Dovleacul se taie cubulete.
Ceapa si usturoiul se calesc in unt si se se adauga dovleacul.
Se stinge apoi cu vin.
Se adauga supa de legume, smantana, sarea si piperul.
Se fierbe 15 minute dupa care se paseaza cu mixerul si se adauga smantana si se potriveste de sare si piper.
Se curata apoi morcovii si telina si se taie fasii.
Se curata si prazul si se taie in jumatate, pe lung.
Uleiul se incinge si se prajesc fasiile de legume.
Se scot si se lasa la scurs si se potrivesc de sare.
Semintele de dovleac se toaca.
Se toarna supa in farfurii si se adauga legumele.
Se presara semintele de dovleac si se serveste.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
Scroll to Top