… cu portocale. Pare o reteta exotica, dar de fapt este o reteta la fel ca oricare alta. Este o supa crema, cu un gust dulce – acrisor, foarte gustoasa si usor de preparat.
Ingredients
Ingrediente:
- 500 gr. de morcovi
- 1 cartof
- o ceapa mica
- cam 1,5 L. supa de legume (e mai buna supa de legume facuta in casa, dar se poate folosi si apa sau supa preparata folosing un cub concentrat)
- 2 linguri de ulei de masline
- sucul stors de la 2 portocale
- sare si piper
- patrunjel
- crutoane
- (optional:) 200 ml. de smantana lichida (sau un pahar de lapte, daca nu aveti smantana)
Instructions
Cum se prepara:
- Se curata legumele, se spala si se taie: morcovii si cartoful se taie bucati mici, iar ceapa se toaca;
- Se prajesc putin legumele in uleiul de masline (cam 2-3 minute), se adauga apoi supa de legume, sare si piper (dupa gust) si se lasa totul sa fiarba aprox. 30 de minute (pana fierb legumele);
- Cand au fiert legumele, se ia supa de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, si se scot legumele din ea, pastrand toata zeama.
- Se dau legumele prin blender, adaugand supa putin cate putin (eu am adaugat-o pe toata, dar daca doriti o supa mai putin densa, adaugati atata supa cat considerati necesar);
- Se adauga apoi sucul stors de portocale si (optional), smantana lichida (sau paharul de lapte);
- Se serveste supa cu patrunjel tocat si crutoane.