Supa crema de castane

Nu stiu cand incepe sau cand se termina sezonul castanelor exact, dar cred ca prin perioada asta sunt de gasit. Daca nu in gradina, la supermarket, ca doar asa ne-am obisnuit 🙂

Ingrediente:
1 kg. de castane
1 bucata de telina
1 praz
4 cepe mici
150 ml. supa de legume
2 linguri de ulei de masline
sare si piper

Cum se prepara supa crema de castane:
Se toaca prazul, telina si ceapa si se prajesc in uleiul de masline aprox. 5 minute. Se adauga apoi castanele decojite si se mai lasa la prajit putin. Se adauga apoi supa de legume si, dupa primul clocot, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute.
Dupa ce supa a fiert, se da totul prin mixer. Daca este prea groasa, se mai adauga apa si se mai lasa putin sa fiarba.
Se adauga sare si piper dupa gust.

4 thoughts on “Supa crema de castane”

  1. in ce mod trebuie pregatite castanele? se fierb in prealabil? sau se adauga crude (si decojite)?

  2. Buna Nina 🙂
    Multumesc ca mi-ai atras atentia asupra castanelor.

    Da, trebuie fierte putin inainte de a le adauga in reteta. Nu mult, cat sa poata fi decojite usor.
    Poti sa le pui si la copt daca iti plac castanele coapte, mie sincer nu-mi place mirosul de castane coapte asa ca le prefer fierte in prealabil 🙂
    Daca le doresti coapte, trebuie sa crestezi un X pe fiecare castana, sa nu ‘explodeze’ in tigaie de la presiunea din interiorul lor. Dupa ce s-au copt se pot decoji usor.

  3. Pingback: Legume si fructe de sezon: octombrie - Retete Vegetariene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
Scroll to Top