Nu stiti cum sa serviti broccoli astfel incat sa fie apreciat de toata lumea? Supa crema de broccoli poate fi o solutie, este foarte usor de preparat si e foarte gustoasa. Varianta de mai jos contine si mazare si cartofi, dar se pot face o sumedenie de combinatii:
Ingredients
Ingrediente:
- 500 gr. broccoli (eu am folosit broccoli din congelator)
- 2 cartofi
- mazare (dupa preferinta fiecaruia, eu am pus cam o cana)
- niste ciuperci (o conserva sau vreo 2-300 de grame)
- sare si piper dupa gust
- felii de paine si un catel de usturoi pentru “crutoane”
Instructions
Cum se prepara:
- Se spala si se curata toate legumele (ciupercile nu, acestea se prepara separat), se taie bucati si se pun la fiert impreuna, cu apa cat sa le acopere;
- Cand au fiert legumele, se scot din supa (nu se arunca zeama!) si se paseaza (intr-un blender, de preferat, ca sa iasa crema);
- Se adauga apoi cate putin din zeama de legume pana se ajunge la consistenta dorita si se mai lasa supa pe foc sa dea un clocot – doua. Intre timp se potriveste si de condimente, bineinteles ?
- Ciupercile, in schimb, se rumenesc intr-o tigaie cu un strop de ulei (sau se fierb daca preferati), dar separat de supa. Cand supa crema e gata, se adauga si ciupercile inauntru.
- Pentru “crutoane”: se taie feliile de paine cubulete si se rumenesc putin intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline in care s-a adaugat un catel de usturoi (pentru aroma). Se pot face crutoanele si la cuptor: intr-o tava, se aseaza bucatile de paine si se stropesc cu ulei, se lasa sa se rumeneasca vreo 10 minute, si se intorc de 2-3 ori intre timp, ca sa nu se arda.
Super ideea ta de a combina broccoli cu ciuperci. Si eu am facut supa “crema” de broccoli, doar ca am facut-o in intregime vegetariana/de post.
Foarte frumoase retetele tale. Tine-o tot asa!
Salut si bine ai venit pe site 😀
Si aceasta reteta este tot vegetariana si, in acelasi timp, de post. Smantana este, intr-adevar, singura “ispita” pentru cine tine post in perioada aceasta 🙂