Reteta de sufleu de orez si ciuperci la cuptor este o alternativa gustoasa a pilafului. Se prepara usor iar, cu putina indemanare, poate fi chiar de efect in cazul in care aveti musafiri la masa.
Ingredients
Ingrediente:
- 500 g. de ciuperci Champignon
- 400 g. de orez
- 1/2 de ceapa
- 150 g. branza rasa
- 1 catel de usturoi
- 1 litru supa de legume
- patrunjel tocat
- sare si piper
Instructions
Cum se prepara:
- Inainte de toate, se pregateste ‘materia prima’. Jumatatea de ceapa se curata si se toaca. Se curata si se taie ciupercile felii. Patrunjelul se toaca marunt. Catelul de usturoi se taie in jumatate.
- Intr-o tigaie antiaderenta, se prepara umplutura de ciuperci. In aprox. 1-2 linguri de ulei, se pun intai cele 2 jumatati de usturoi. Cand uleiul incepe sa sfaraie, se adauga ciupercile felii. Ciupercile se lasa pe foc cateva minute (pana incep sa se rumeneasca, nu mai mult), si se adauga 1 polonic de supa de legume. Cand scade zeama, se potriveste umplutura de ciuperci de sare si piper, se adauga patrunjelul tocat, se amesteca bine totul si se stinge focul.
- Pilaful de orez. In timp de umplutura de ciuperci se raceste, se poate prepara pilaful de orez. Se caleste ceapa tocata in 1-2 linguri de ulei. In ploaie, se adauga orezul si se caleste si el cam 2 minute, amestecand mereu. Se adauga apoi supa de legume, cate un polonic, pe masura ce orezul o absoarbe.
- Se pregateste souffle-ul pentru a fi dat la cuptor. Intr-o tava termorezistenta tapetata cu hartie de copt, se aseaza un strat de orez (jumatate din cantitatea totala). Deasupra, se aseaza stratul de ciuperci, avand grija sa fie intins uniform pe toata suprafata tavii (adica sa acopere bine primul strat de orez). Restul cantitatii de orez se intinde bine deasupra stratului de ciuperci, se uniformizeaza bine cu lingura, iar mai apoi se presara deasupra branza rasa.
- Se da tava la cuptor cam 25-30 de minute, pana branza de deasupra se rumeneste bine.
Sufle-ul de orez cu ciuperci se poate servi fie cald, fie rece.