In general, retetele cu paste sunt foarte usor de preparat. Pastele se fierb, se pregateste un sos care sa le acompanieze in farfurie si se servesc!
Scoicile la cuptor umplute cu sos de ciuperci se pregatesc aproximativ la fel. Cu exceptia faptului ca reteta cere timp, acesta este un fel de mancare foarte usor de preparat.
Ingredients
Ingrediente:
- 300 gr. de scoici (paste fainoase)
- 500 gr. de ciuperci
- 1 dovlecel
- patrunjel tocat
- 2-3 catei de usturoi
- 100 gr. de telemea (sau branza sarata)
- sare si piper
pentru sosul bechamel:
- 50 gr. de unt
- 50 gr. de faina
- 500 ml. de lapte
- sare si piper dupa gust
Instructions
Cum se prepara:
- Se pregatesc legumele pentru sos:
- Intr-o tigaie, se incing cateva linguri de ulei in care se calesc cateii de usturoi taiati in jumatate (se vor scoate ulterior din tigaie), iar apoi se adauga ciupercile.
- Ciupercile se calesc cateva minute, iar apoi se adauga patrunjelul in tigaie si se amesteca bine.
- Usturoiul se "pescuieste" din tigaie fie acum, fie inainte de calirea ciuperilor, iar ciupercile se lasa deoparte.
- In aceeasi tigaie, se mai adauga 1-2 linguri de ulei, in care se va cali dovlecelul taiat cubulete mici. Cand cubuletele de dovlecel incep sa se rumeneasca, se potriveste de sare si piper.
- Se fierb acum pastele, intr-o oala incapatoare umpluta cu apa, putina sare si 1 lingura de ulei (ca sa nu se lipeasca pastele fainoase intre ele). Se scurg apoi scoicile cu mare grija, pentru a nu se rupe!
- In timp ce legumele si pastele se racesc, se pregateste sosul bechamel.
- Sosul alb de faina se imparte apoi in 2.
- Jumatate din cantitatea de sos bechamel se amesteca cu dovlecelul, branza rasa si 3 sfert din ciupercile calite, si se da prin blender.
- Ciupercile ramase se amesteca apoi cu sosul bechamel ramas, lasand intregi bucatile de ciuperci.
- Se umplu acum scoicile: fiecare scoica se va umple cu 2-3 lingurite de umplutura (cea data prin blender).
- Se aseaza scoicile una langa cealalta intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Deasupra pastelor se va adauga sosul bechamel cu ciupercile intregi iar deasupra se rade branza sarata sau cascaval.
- Se da apoi tava la cuptor, la 180 de grade, timp de aprox. 15-20 de minute (pana se rumenesc bine deasupra).
- Se servesc calde, dar sunt foarte gustoase si reci!