O mancarica foarte gustoasa, in caz ca aveti chef de paste fainoase: salata de tortellini cu dovlecei.
Desigur, in loc de tortellini se pot folosi si macaroane sau spaghete sau alte tipuri de paste fainoase.
Ingredients
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 3 rosii de marime medie
- 2-3 catei de usturoi
- 1 fir de ceapa verde
- 5 linguri de ulei de masline
- sare, piper
- 3 linguri de otet
- 500 g. tortellini (sau alt tip de paste fainoase)
Instructions
Cum se procedeaza:
- Se spala si se curata rosiile si dovleceii, usturoiul si ceapa verde.
- Dovlecelii si rosiile se taie apoi cubulete. Ceapa verde se taie rondele. Usturoiul se piseaza.
- Intr-o tigaie se caleste putin usturoiul in 2-3 linguri de ulei.
- Se adauga apoi dovleceii si rosiile si se calesc toate impreuna pana se rumenesc usor.
- Se potrivesc apoi de sare si piper si se lasa deoparte.
- Se prepara acum dressingul: otetul se amesteca cu un varf de sare si piper si cu uleiul de masline.
- Se adauga dressing-ul astfel preparat la legume impreuna cu ceapa verde taiata rondele si se lasa 1/2 de ora sa se patrunda.
- Se pot fierbe acum tortellini (sau pastele) in apa cu un varf de sare si un strop de ulei (pentru a nu se lipi pastele intre ele sau de oala).
- Dupa ce au fiert, se scurg bine si se amesteca cu legumele marinate.