Salata de ciuperci inseamna deobicei salata de ciuperci cu maioneza si usturoi, nu? Dar prea multa maioneza strica, as prefera o salata sanatoasa, aromata si fara grasimi nesanatoase. Macar acuma ca vine vara si trebuie sa nu pocneasca costumul de baie pe noi!
Deci, salata de ciuperci fara maioneza:
Ingredients
Ingrediente:
- 250 g de ciuperci champignon
- 1-2 roșii mari
- o ceapa mica
- 2-3 catei de usturoi
- niste marar tocat
- 3 linguri de ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- sare si piper dupa gust
Instructions
Cum se prepara:
- Se curata ciupercile, se spala bine, se taie felii si se prajesc felille pe gratar sau pe o plita incinsa, pe ambele parti, pana sunt rumenite.
- Rosiile si ceapa se taie dupa preferinte: felii, fideluta, cubulete, cum doriti.
- Se prepara dressingul: se piseaza usturoiul si se amesteca (se freaca, mai bine zis) cu uleiul de masline si zeama de lamaie. Se adauga sare si piper, dupa gust.
- Se amesteca apoi ciupercile, cu rosiile si ceapa taiate, dressingul, mararul tocat si se serveste.
Pofta buna!