Nu stiam mai demult de ce nu imi iese reteta de salam de biscuiti… si am gasit secretul. Nu trebuie mancat imediat! Dar cine se poate abtine..?
Ingredients
Ingrediente:
- 2 oua
- 100 g. zahar
- 150 g. biscuiti
- 100 g ciocolata neagra
- 130 g. de unt
- 75 g. de cacao
- 50 g. migdale pisate
- 50 g. nuci pisate
Instructions
Cum se prepara:
- Se bat 2 galbenusuri si 1 albus cu zaharul, pe baie de abur, pana la omogenizare.
- Celalalt albus se bate spuma cu 1 varf de sare.
- Untul se topeste in bain-marie si se lasa apoi la racit.
- Biscuitii se sparg bucati mici si ciocolata se rupe in bucati.
- Se adauga la crema de galbenusuri untul topit, cacaoa, migdalele, nucile, biscuitii, ciocolata si spuma de albus. Daca nu va plac migdalele si nucile, adaugati mai multi biscuiti ca sa le compensati lipsa.
- Se amesteca totul cu grija si se aseaza intr-o folie de aluminiu, dand aluatului o forma de salam. Daca nu va iese din prima, dati totul la frigider o jumatate de ora, o ora, pana se intareste si re-modelati ‘salamul’.
- Se tine salamul de biscuiti in frigider cel putin 24 de ore inainte de servire.