Rulada bicolora

ingrediente:

70 g. de faina
4 oua
1 plic de praf de copt
75 gr. zahar
2 gr. de unt

pentru umplutura:
250 ml. frisca
fructe de padure
20 gr. gem de fructe
50 gr. zahar

Cum se prepara rulada de fructe bicolora:
Se amesteca faina cu praful de copt. Se topeste untul.
Galbenusurile cu zaharul se bat spuma, separat se bat si albusurile cu un praf de sare.
Se amesteca totul intr-un castron mare, cu grija.
Se aseaza aluatul uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Grosimea aluatului ar trebui sa fie de 2-3 centimetri si nu mai inalt. Se da tava cu aluat la cuptor 8-10 minute, la 200 de grade. Dupa ce se stinge focul, se mai lasa tava in cuptor 2 minute, apoi se scoate.
Se rastoarna aluatul pe masa de lucru si se unge deasupra cu gemul de fructe, apoi se aseaza fructele deasupra de gem iar apoi se adauga deasupra frisca batuta cu zahar.
Cu ajutorul hartiei de copt se formeaza rulada si se lasa la racit in frigider.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top
Scroll to Top