sos bechamel (sos alb, de faina)

Sosul Bechamel – binecunoscutul sos alb, de faina – este un sos clasic al bucatariei franceze si italiene, fara de care prepararea corecta a unor retete clasice nu ar fi […]

cum se decojesc rosiile

Decojirea rosiilor este un proces simplu, care necesita doar cateva minute. Rosiile sunt un aliment foarte sanatos, sunt consumate mai peste tot in lume si reprezinta fie ingredientul principal, fie

prajitura cu nuca si miere

Sezonul de nuci a cam trecut, dar daca mai aveti nuci prin bucatarie, recomand prajitura cu nuca si cu miere! Exista multe variante de prajitura cu nuca, una din variante

souffle de orez si ciuperci la cuptor

Reteta de sufleu de orez si ciuperci la cuptor este o alternativa gustoasa a pilafului. Se prepara usor iar, cu putina indemanare, poate fi chiar de efect in cazul in care

oua umplute

Sarbatoarea Craciunului a trecut, dar Anul Nou se apropie cu pasi repezi! Va prezint mai jos una din retetele mele preferate de sarbatori, oua umplute garnisite cu sos de maioneza:

salata boeuf vegetariana

Salata de boeuf este o reteta culinara romaneasca, inspirata din bucataria ruseasca, nelipsita pe pe masa de sarbatori. Ingredientul principal al salatei de boeuf este, bineinteles, carnea, dar deoarece cam

placinta cu spanac si branza

Placinta de spanac cu branza ests o alta reteta demna de categoria ‘simplu si rapid de preparat’. Si bun! Pofta buna!

prajitura lamington

Prajitura Lamington, sau prajitura glazurata cu crema de cacao si tavalita prin nuca de cocos, isi are originea in Australia, dar a devenit faimoasa in multe alte parti ale lumii. Exista chiar

Scroll to Top
Scroll to Top