Din multele retete de saleuri, iata una destul de simpla si rapida:
Ingredients
Ingrediente:
- 250 g. unt
- 250 g. smantana
- 1 galbenus
- faina
- sare
- 1 plic de praf de copt
- branza (sarata)
- chimen, mac, susan
- un ou intreg
Instructions
Cum se procedeaza:
- Se framanta untul cu smantana, galbenusul, faina, putina sare si praful de copt.
- Se lasa sa se odihneasca apoi aluatul timp de 1 ora.
- Se intinde apoi aluatul de saratele pe masa (cu sucitorul), se rade branza deasupra, se presara sare si chimen dupa gust (sau mac, susan, sau chiar toate 3 condimente), se unge aluatul cu un ou batut si se taie fasii.
- Fasiile se pun la copt pana se rumenesc.
Cam cat de groasa sa fie fasia de aluat?
Ai idee daca exista o reteta de saleuri de post/complet vegetariana?
Cand fac saleuri sau alte saratele de genul acesta, intind fasia de aluat cam intre 1/2 de cm si 1 cm, iaf fasiile le tai lungi cam de-un deget si groase cam de 1-2 degete, cand nu le rasucesc (ci le “arunc” direct in tava) 🙂
Cat despre retete de saleuri de post sau vegetariene, inca n-am incercat sa fac. Dar mi-ai dat o idee buna! 😀
Sa ne spui si noua rezultatul experimentului.