Ingrediente:
pentru aluat:
200 g de faina
2 oua
pentru umplutura:
1 ceapa mica
1 conserva de ciuperci
1 catel de usturoi
1 ou
2-3 linguri de pesmet
branza sarata rasa
Se prepara aluatul:
Se varsa faina intr-un castron sau chiar pe masa si se formeaza un cuib. Se
adauga ouale in cuib si se framanta aluatul timp de 10 minute (aproximativ).
Se lasa apoi aluatul sa se odihneasca 1/2 de ora.
Intre timp se prepara umplutura:
Se toaca ceapa marunt si se pune la prajit cu usturoiul tocat. Se adauga apoi
ciupercile taiate marunt marunt. Se lasa pe foc pana scade apa, apoi se lasa sa
se raceasca. Se amesteca apoi ciupercile cu oul, pesmetul si branza rasa.
Se intinde apoi aluatul si se taie fasii cat de cat largi.
Cu ajutorul unei lingurite se adauga pe fasii, la intervale egale, umplutura.
Se acopera apoi fasia cu umplutura cu partea de fasie de aluat ramasa libera.
Se apasa bine ca sa se lipeasca, apoi se taie fiecare pachetel cu umplutura
separat.
Se pun la fiert ravioli si se servesc cu smantana deasupra.