Prajitura Noire doream sa incerc sa o fac mai demult, dar am tot amanat momentul. Rau am facut… daca stiam ce buna e, o faceam de 10 ori pana acuma!
Prajitura se face repede si este foarte buna! Este o prajitura fara coacere, cu baza de biscuiti si crema de ciocolata.
Ingredients
Ingrediente:
pentru blat:
- 150 gr. de biscuiti (eu am folosit biscuiti integrali)
- 80 gr. de unt
- o lingura cu varf de cacao
pentru crema:
- 250 gr ciocolata neagra (adica 2 table si jumatate)
- 50 gr. de unt
- 200 ml. de frisca lichida
- 10 gr. de gelatina (adica 2 foite)
pentru glazura:
- 50 gr. de ciocolata neagra (adica jumatate de tabla de ciocolata)
- 50 gr. de unt
- 4-5 linguri de lapte
Instructions
Cum se prepara:
Intai se prepara blatul:
- Biscuitii se maruntesc (eu i-am macinat in robotul de bucatarie) si se amesteca cu cacaoa si untul topit.
- Se aseaza apoi amestecul obtinut intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara si se apasa bine cu mana pana uniformizam baza prajiturii noire.
- Se da blatul la frigider pana preparam crema.
Se prepara apoi crema:
- Gelatina se lasa la inmuiat in apa rece.
- Intre timp se topesc impreuna, la foc mic, ciocolata cu untul si frisca lichida.
- Se lasa apoi la racit si se amesteca apoi bine de tot cu gelatina.
- Se toarna crema astfel obtinuta peste baza de biscuiti si se da totul la frigider, din nou, pana se intareste crema (cam 2-3 ore).
Se prepara apoi glazura, daca crema s-a intarit si se poate rasturna prajitura fara probleme.
- Pentru a prepara glazura, topim pe foc mic ciocolata cu untul si laptele, lasam sa se raceasca 2-3 minute si turnam apoi glazura de ciocolata peste prajitura.
Se decoreaza prajitura Noire cu bucati de fructe sau ciocolata alba rasa deasupra sau orice aveti la indemana.