Prajitura cu mac sau rulada cu mac, spuneti-i cum vreti, doar ca rulada mea a iesit mai turtita decat trebuia 🙂
Deci, cum se face o prajitura cu mac, cu putin mac? Asta pentru ca nu aveam decat 100 de grame, dar in final a iesit OK.
Ingredients
Ingrediente:
pentru aluat:
- 130 gr. de faina
- 50 gr. de unt
- 1 galbenus
- 1 lingura de iaurt
- aprox. 5 grame de drojdie (dizolvata intr-o lingura de lapte)
pentru umplutura de mac:
- 100 gr. de mac
- 100 gr de zahar
- 2-3 linguri de lapte
- o lingura de unt
- coaja rasa de la o lamaie
Instructions
Cum se prepara:
Intai se prepara aluatul
- Se amesteca toate ingredientele pana se obtine aluatul omogen. Se imparte aluatul in 2 (sau, la cat de putin mi-a iesit, se poate lasa intreg) si se lasa sa stea vreo 20-30 de minute, sa creasca.
Intre timp se prepara umplutura
- Se fierb laptele cu macul si zaharul iar dupa ce s-a obtinut “pasta” de mac, se lasa totul la racit. Dupa ce s-a racit, se adauga untul si coaja de lamaie peste mac si se amesteca (sau, in termeni mai “pomposi”, se omogenizeaza).
- Aluatul se intinde cu sucitorul pe masa, pe cat posibil in 2 dreptunghiuri (sau unul, daca ati lasat coca intreaga).
- Se aseaza umplutura de mac peste dreptunghiurile de aluat si se ruleaza cu grija.
- Se aseaza rulourile in tava de copt si se ung cu un galbenus batut.
- Se dau la cuptor pana se rumenesc. Dureaza cateva minute.
E foarte usor de facut! Este exact pe “meniul” meu care am putin timp pentru bucatarie dar ador dulciurile