Prajitura glazurata si tavalita prin cocos e printre cele mai bune prajituri pe care am reusit vreodata sa le fac đŸ˜€ Nu-i greu de facut, iar daca tot suntem in perioada sarbatorilor, e ocazia perfecta sa o incercati:
Ingredients
Ingrediente:
pentru blat
- 200 gr. zahar
- 2 oua
- o lingura de miere
- un pahar mic de lapte (cam 100 ml)
- 1/2 pachet praf de copt
- 250 gr. de faina
pentru glazura
- 200 gr. de zahar
- 5 linguri de lapte
- 200 gr de unt
- 4-5 linguri ‘sanatoase’ de cacao
- niste cocos (nu foarte mult, cam 2-3 linguri)
+ cocos pentru tavalit prajitura, cat incape
Instructions
Cum se procedeaza:
- In primul rand, se prepara blatul: se amesteca toate ingredientele, se toarna aluatul intr-o tava si se da la cuptor pana se rumeneste;
- Pentru glazura: se amesteca toate ingredientele si se fierb la foc mic, 1-2 clocote. Dureaza cateva minute.
- Se lasa apoi glazura si blatul la racit;
- Blatul se taie fain-frumos cubulete (sau dreptunghiuri) si se inmoaie fiecare bucata in glazura iar mai apoi se tavaleste prin nuca de cocos.