Prajitura de ciocolata cu interior cremos si crusta crocanta.
Reteta este delicioasa! Se prepara repede si relativ usor, secretul este ca aluatul prajiturii sa iasa cremos si dens iar ciocolata sa ramana calduta pe parcursul prepararii.
Ingredients
Ingrediente:
- 200 gr. de ciocolata de menaj (sau ciocolata neagra, simpla)
- 100 gr. de unt
- 100 gr. de zahar
- 3 galbenusuri + 2 albusuri de ou
- 2 linguri cu varf de faina
- zahar vanilat
- zahar pudra pentru decor
Instructions
Cum se prepara:
- Ciocolata, rupta bucati, se topeste la foc mic, impreuna cu untul.
- Albusurile se bat spuma, cu un varf de sare.
- Galbenusurile se bat bine cu zaharul tos si cu zaharul vanilat.
- Se amesteca apoi galbenusurile cu ciocolata topita, care s-a racit putin. Ciocolata trebuie sa fie calduta, nu rece. Acum se adauga si faina si se bate bine crema de ciocolata cu mixerul, sa nu ramana cocoloase.
- Albusurile se incorporeaza apoi incetul cu incetul in crema de ciocolata, amestecand de jos in sus, cu grija, pentru a nu taia spuma.
- Se tapeteaza o forma de tort cu unt si faina si se toarna aluatul de prajitura. Aluatul ar trebui sa fie dens si cremos, fara cocoloase.
- Se da prajitura cu ciocolata la cuptorul preincalzit, la 180°, timp de aprox. 30 de minute. In momentul in care se formeaza crusta deasupra, chiar daca mai repede sau mai tarziu de jumatate de ora, se stinge focul.
- Se decoreaza prajitura cu zahar pudra si se serveste!