O prajitura clasica pentru sfarsit de luna:
Ingrediente:
3 oua
300 g. zahar
100 ml. lapte
150 ml. ulei
200 g. faina
1 lingura de cacao
1-2 linguri de gris
300 g. visine
200 ml. sirop de visine (optional)
un praf de copt
un plic de gelatina (optional)
un plic de zahar vanilat
o esenta de rom
Cum se prepara:
Se bat ouale cu 100 g. din zahar, laptele, zaharul vanilat si cateva picaturi de esenta de rom.
Se adaug incet uleiul si faina cu praful de copt.
Se imparte aluatul in doua si o parte se amesteca cu cacaoa, apoi se lase sa stea pana se pregateste umplutura.
Visinile se spala, se scurg bine si se curata de samburi, apoi se amesteca cu restul de 200 g. de zahar.
Se unge o tava de prajitura cu unt si faina si se toarna intai comopzitia cu cacao, apoi se presara grisul si se aseaza visinele iar deasupra se pune restul de aluat fara cacao.
Se coace prajitura la cuptor 30-40 de minute.
Optional, se poate prepara gelatina cu sucul de visine. Se aseaza glazura pe prajitura si se lasa sa se intareasca.