Placinta de spanac cu branza ests o alta reteta demna de categoria ‘simplu si rapid de preparat’. Si bun!
Ingredients
Ingrediente:
- doua pachete de aluat de foietaj (sau un aluat sarat preparat in casa)
- 1/2 kg. de spanac (chiar mai mult, daca considerati necesar)
- o ceapa mare
- 2 fire de praz
- cam 200 – 250 g. telemea
- 1 galbenus de ou
- marar tocat
- sare, piper si (optional) seminte de mac pentru decor
Instructions
Cum se prepara:
- Ceapa si prazul se curata, se toaca marunt si se calesc intr-o lingura de ulei.
- Spanacul se fierbe si se adauga apoi in tigaia cu ceapa, impreuna cu mararul, sare si piper dupa gust (eu l-am lasat asa, dar spanacul se poate toca, daca doriti.)
- Se lasa apoi totul la racit, dupa care se adauga la amestec telemeaua sfaramata.
- Intr-o tava unsa cu unt (sau tapetata cu hartie de copt) se aseaza o foaie de aluat de foietaj (sau jumatate din aluatul preparat in casa, intins cu sucitorul in prealabil), se intinde deasupra umplutura de spanac si branza, iar apoi se aseaza deasupra cealalta foaie de aluat.
- Se unge aluatul de deasupra cu galbenusul de ou batut si se presara cu mac.
- Se da placinta de spanac la cuptor cam 30 – 40 de minute, pana se rumeneste bine.