Un exemplu despre cum se poate folosi aluatul sarat 🙂
Placinta sarata cu de ciuperci este ideala pentru pranz sau cina, e usor de facut si foarte gustoasa!
Ingredients
Ingrediente:
- un aluat sarat
- 30 de gr. de faina
- 30 gr. de unt
- 300 ml. de lapte
- 2 galbenusuri
- ciuperci (proaspete sau din conserva)
- 1-2 catei de usturoi
- patrunjel tocat
- cascaval
Instructions
Cum se prepara:
- Se prepara aluatul sarat si se lasa la frigider pana se prepara umplutura.
- Se prajesc in putin ulei ciupercile impreuna cu usturoiul pisat si putina sare.
- Se prepara un sos alb: untul se topeste in tigaie, apoi se adauga faina, se amesteca bine, dupa care se adauga laptele si se lasa sa fiarba cateva minute (amestecand mereu sa nu se prinda!).
- Se ia apoi cratita de pe foc si se adauga galbenusurile, patrunjelul tocat, cascavalul taiat cubulete si ciupercile calite.
- Aluatul sarat se intinde pe masa de lucru si se aseaza intr-o tava.
- Se aseaza umplutura peste aluat si se inchid marginile.
- Se da tava la cuptor 20-25 de minute pana se rumeneste bine placinta cu ciuperci.
Pofta buna!