Placinta cu mere a iesit atata de buna, ca n-a rezistat nici macar cateva ore! Nu credeam ca va fi o reusita, in special pentru ca aluatul are o textura diferita fata de alte aluaturi, dar panaintr-un final experimentul s-a dovedit a fi un adevarat succes!
Ingredients
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 80 gr. de unt
- aproximativ 200-250 gr. de faina
- 1 ou mic
- o lingurita rasa de praf de copt
- un varf de sare
- niste gris
- 4-5 linguri de zahar
Pentru umplutura:
- 5-6 mere
- 4-5 linguri de zahar
- o lingurita de scortisoara
Instructions
Cum se prepara:
Preparam intai umplutura:
- Se spala merele si se curata de samburi.
- Se rad pe razatoarea mare (eu le-am ras cu tot cu coaja).
- Se pun merele rase cu 4-5 linguri de zahar si scortisoara intr-o craticioara, pe foc, si se amesteca bine pana se topeste zaharul si se absoarbe zeama (sucul lasat de mere).
- “Operatiunea” dureaza cam 5 minute, dupa care se lasa umplutura la racit.
Preparam aluatul:
- Se bate untul cu zaharul pana compozitia arata ca o spuma groasa.
- Se adauga: un varf de sare, praful de copt, oul si se amesteca bine de tot cu mixerul.
- Se adauga apoi faina si se framanta bine. Eu am framantat cu mana si am adaugat faina pana aluatul nu se mai lipea pe mana atat de tare.
Se “asambleaza” prajitura:
- Pe o foaie de copt, intr-o tava mica, se intinde jumatate de aluat (eu l-am intins putin cu mana, putin cu fundul unei linguri, cum reusiti mai bine).
- Se adauga in ploaie niste gris peste prima foaie de aluat (un strat subtire de gris).
- Se aseaza toata umplutura de mere peste stratul de gris iar deasupra se intinde restul de aluat.
- Se pune apoi placinta la cuptor si se lasa la foc mediu catre mic, sa nu se arda, pana se rumeneste deasupra.
- Ar trebui presarat si niste zahar pudra deasupra, dar n-am avut, a fost buna si fara 🙂