O idee fantastica, in caz ca raman unele legume prin frigider si nu stim ce face cu ele, este prepararea unei placinte cu legume. Ingredientele de mai jos, folosite pentru prepararea umpluturii, sunt doar sugestive, la prepararea placintei se pot folosi o sumedenie de alte legume.
Ingredients
Ingrediente:
- 1 pachet de aluat de foietaj (sau un aluat sarat preparat in casa)
- 2 dovlecei mici (zucchini)
- 2 rosii
- 100 g. de broccoli
- 100 g. de conopida
- 1 ceapa mica
- 100 g. cascaval
- sare si piper
Instructions
Cum se prepara placinta de legume:
- Se curata legumele si se taie: zucchini si rosiile se taie rondele, broccoli si conopida se desfac in buchetele cat de mici posibil iar ceapa se toaca marunt.
- Intr-o tigaie incapatoare se caleste, in putin ulei, ceapa tocata, peste care se adauga mai apoi dovlecelul taiat rondele. Se lasa la calit cam 7-10 minute (nu trebuie sa se inmoaie prea tare, ci sa ramana putin crocant)
- Separat, se fierb cateva minute conopida si broccoli (nu se fierb tare, se lasa pe foc doar 4-5 minute) apoi se pun deoparte.
- Se amesteca apoi toate legumele laolalta, se sareaza si se pipareaza dupa gust.
- Aluatul de foietaj se intinde intr-o forma de placinta (sau intr-un vas termorezistent) iar in mijloc se adauga amestecul de legume. Deasupra se “tapeteaza” cu cascaval ras.
- Se da totul la cuptor cam 20-30 de minute, pana se coace aluatul de foietaj iar cascavalul se rumeneste usor.