Inca se mai gasesc pere zemoase pe rafturi in supermarketuri si chiar in piata, asa ca o reteta de pere condimentate in vin, servite ca desert, suna bine.
Ingredients
Ingrediente:
- 2 pere
- 70 g. de zahar
- 300 ml. vin alb
- scortisoara
- esenta de vanilie
- anason
Instructions
Cum se prepara:
- Se amesteca zaharul cu scortisoara, esenta de vanilie si anasonul.
- Se acopera amestecul cu vin si se pune pe foc mic.
- Perele se decojesc, se taie in doua si se scoate mijlocul.
- Se pun si ele in vin si se lasa sa fiarba 10-15 minute.
- Se lasa apoi cratita la racit inainte de servire.
asta sigur nu am incercat-o si dupa cum arata si ce ingrediente foloseste sigur iese ceva apetisant de gustos si delicios si are si o culoare galbena vie care te imbie intr-o caldura relaxanta 😉
Culoarea galbena e intr-adevar relaxanta 🙂 Se poate incerca si cu vin rosu, daca preferi, sau chiar cu ambele tipuri de vin, pentru un efect colorat mai special in farfurie 🙂