Nectar de caise si piersici. Sau suc concentrat de piersici si caise, daca preferati ceasta denumire.
Reteta fara consevanti sau arome artificiale, contine strict apa, zahar si fructe. Este usor de preparat si delicios de aromat.
Partea faina e ca se pastreaza o vreme in camara, deci il puteti servi si la toamna.
Ingredients
Ingrediente
- 5 kg. caise si piersici
- 1 kg. de zahar
- 1 litru de apa
- zeama de la 1 lamaie
Instructions
Cum se prepara:
- Se spala fructele, se curata de coaja si se scot samburii.
- Se dau apoi piersicile si caisele prin masina de tocat (sau prin mixer) si se lasa deoparte.
- Apa cu zaharul se pun pe foc si se lasa sa dea cateva clocote. Se va forma astfel siropul de zahar.
- Fructele si zeama de lamaie se adauga acum in oala cu apa si se lasa la fiert 15-20 de minute.
- Intre timp, spuma ce se formeaza deasupra se arunca.
- Se toarna apoi nectarul in sticle si se capseaza.
- Nectarul se serveste diluat cu apa sau apa minerala.