Ingrediente:
200 g. biscuiti
150 g. unt
1 lingura de alune tocate
50 g. migdale
4 mere
200 g. zahar
sucul de la o lamaie
inghetata
Cum se prepara:
1. Se topeste untul si se amesteca cu biscuitii, cu mixerul sau intr-un blender.
Se adauga apoi migdalele si alunele si se lasa totul la rece in frigider.
2. Se taie din aluat forme de cerc si se coc in cuptor 10-15 minute.
3. Se decojesc merele si se scot samburii dupa care se taie fiecare in 4 si se aseaza intr-o tava.
4. Intr-o craticioara se pune zaharul, un pahar de apa si sucul de lamaie si se lasa pe foc.
Cand siropul incepe sa fiarba se toarna peste mere si se baga tava la cuptor 25-30 de minute (merele se intorc pe cealalta parte dupa 12-15 minute).
Se lasa apoi la racit.
5. Se aseaza in farfurii de desert cate 1-2 biscuiti preparati mai devreme, 1-2 bucati de mar si se acopera totul cu inghetata.
Pingback: Legume si fructe de sezon: octombrie | retete vegetariene