Ingrediente:
300 g. orez
1 ceapa mica
100 ml. vin alb
400 g. ciuperci
100 g. de unt
750 ml. zeama de legume
50 g. branza rasa
cimbru, sare si piper
Cum se prepara:
Se toaca marunt ceapa si ciupercile curatate.
Jumatate din unt se topeste intr-o craticioara si se prajeste putin ceapa, apoi ciupercile, la foc mic.
Se scot apoi trei sfert din cantitatea de ciuperci si se pun deoparte.
Se adauga orezul in craticioara cu restul de ciuperci si se prajeste putin, apoi se adauga vinul, iar mai apoi, supa de legume.
Cand orezul a fiert, se ia de pe foc si se amesteca cu branza rasa, sare si piper.
Restul de unt se topeste intr-o tigaie, apoi se prajeste din nou amestecul de orez, cate o lingura odata (se ia cate o lingura mare de orez si se prajeste intai pe o parte, apoi se intoarce pe partea cealalta; se procedeaza asa pana la ultima lingura de orez).
Se servesc medalioanele de orez cu ciupercile lasate deoparte mai devreme si se garniseste cu cimbru.