Din seria “ce-am mai mancat in ultima vreme” ma gandeam ca n-ar fi o idea rea sa impartasesc o reteta simpla, da’ buna.
Mancarica picanta de dovlecei cu morcovi va fi gata in maxim 30 de minute si e destul de simplu de preparat.
Ingredients
Ingrediente
- 3 dovlecei
- 3-4 morcovi
- o jumatate de ceapa
- 2-3 linguri de ulei (daca aveti de masline, cu atat mai bine)
- condimente (sare, piper, paprika iute)
- o jumatate de pahar cu lapte si 2 lingurite de faina (pentru sosul de faina)
Instructions
Cum se prepara:
- Ceapa se toaca marunt, dovleceii se rad iar morcovii se dau pe razatoarea mare.
- Se pune apoi la calit ceapa in cele 2-3 linguri de ulei.
- Se aduga apoi morcovii si dovleceii rasi si se adauga putina apa deasupra, doar atat cat sa acopere legumele, si se lasa sa dea 1-2 clocote.
- Se adauga condimentele (sarea, piperul si paprika) si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, cam 15-20 de minute.
- Intre timp, se poate prepara sosul alb, amestecand faina in jumatate de pahar cu lapte, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
- Se adauga apoi sosul alb in mancare, se lasa sa mai dea un clocot.
- Mancarea de dovlecei si morcovi merge foarte bine cu ou (ochiuri sau fierte) si cu smantana.