Mancarica de spanac este o reteta destul de banala, foarte usor de preparat. Cu toate acestea, exista n-spe mii de variante ale retetei.
Unii prefera mancarea de spanac cu bulion, unii adauga ceapa, altii adauga doar usturoi, unii o servesc cu o lingura de otet, etc. In orice caz, variantele sunt nenumarate.
Mai jos aveti varianta pe care o pregatesc deobicei. Simpla, rapida si fara prea multe batai de cap:
Ingredients
Ingrediente:
- spanac (cam 750gr – 1kg., daca este proaspat)
- 2-3 catei de usturoi
- lapte (cam 1/2 de litru)
- 1/2 de ceapa
- 2-3 lingurite de faina
- 2-3 linguri de ulei de masline
- sare si piper
Instructions
Cum se prepara mancarea de spanac:
- In primul rand, se fierbe spanacul. Daca este proaspat, se spala bine frunzele, in 2-3 ape, pentru a nu servi mancarea de spanac cu garnitura de noroi ? Se pun apoi frunzele la oparit vreo 2 minute, se scot din apa si se lasa la racit.
- Intre timp se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul, sa fie pregatite, iar apoi se toaca spanacul cat de marunt posibil. Sau se da prin blender, cum preferati.
- Intr-o cratita se caleste ceapa in uleiul de masline. Se adauga apoi spanacul deasupra si se caleste si acesta vreo 2-3 minute.
- Se adauga apoi lapte cat sa acopere spanacul si se lasa la fiert cateva minute, amestecand din cand in cand.
- Intre timp, daca doriti, pentru ingrosarea mancarii, se prepara un amestec din cateva linguri de lapte (sau cam 1/3 de pahar) si 1 lingurita de faina. Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase. Acest amestec se toarna in mancarica de spanac si se lasa sa mai dea 1-2 clocote.
- Se adauga sare si piper dupa gust si se serveste cu smantana. Si oua ochiuri.