Ingrediente:
4 morcovi mari
4 radacini de pastarnac
4 cartofi
1 telina potrivita
100g ulei
1 lingura zahar
1 lamaie
2 fire rozmarin
sare si piper
mustar
Cum se procedeaza:
Se spala bine legumele si se taie in bastonase de grosimea unui deget, nu mai subtiri.
Se pun intr-un castron si se presara cu sare si piper.
Se rade coaja lamaii pe razatoarea mica si se stoarce apoi de zeama.
Se pune in zeama de lamaie coaja rasa, se adauga zaharul si, dupa ca acesta s-a topit, se pune uleiul, mustarul si rozmarinul, tocat marunt.
Se amesteca bine si se toarna sosul format in castron, peste legume.
Se amesteca bine, se acopera castronul cu folie de plastic si se pune intr- un loc cald 30 minute (pe calorifer sau pe un geam la soare).
Se pun apoi legumele impreuna cu sosul din castron intr-o tava intinsa si apoi se
pune tava in cuptorul incins.
Se coc legumele la foc iute pana cand se patrund si se rumenesc bine, devenind astfel crocante.