Reteta de inghetata facuta in casa, de cacao si nuca, fara gelatiera.
Este foarte usor de facut, necesita doar cateva ore de rabdare… pana sta la congelator.
Ingredients
Ingrediente:
- 1 Litru de lapte
- 1 cana de frisca batuta
- 5 linguri de cacao amara
- 250 gr. de zahar
- 100 g. de unt
- 5 galbenusuri de ou
- cateva nuci
Instructions
Cum se prepara:
- Laptele (mai putin cu o cana) se pune la fiert impreuna cu 100 g. de zahar.
- Galbenusurile se freaca cu mixerul cu restul de 150 g. de zahar, cu cacaoa si cana de lapte rece ramasa.
- Cand laptele da in clocot, se ia de pe foc, se amesteca bine cu mixtura de galbenusuri si cu untul, si se pune la loc pe foc pentru cateva minute (3-4 minute, nu mai mult).
- Dupa ce s-a racit, se adauga nucile prajite si maruntite si frisca batuta.
- Se amesteca bine de tot si se pune inghetata la congelator.