E duminica, e timpul pentru gogosi 😛
Ingredients
Ingrediente:
- 150 g. zahar
- 2 oua
- 250 ml. iaurt
- 50 g. unt topit
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- un varf lingurita de sare
- 500 g. faina
- un plic mic de praf de copt
- ulei
- zahar praf
Instructions
Cum se procedeaza:
- Se amesteca ouale cu zaharul pana se obtine o pasta cremoasa.
- Se adauga iaurtul, vanilia, sarea, untul topit si se amesteca bine.
- Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga peste compozitia de oua.
- Se amesteca din nou.
- Se intinde apoi aluatul pe o tava de lemn (aluatul se intinde pana devine ca grosime putin mai mic decat un deget).
- Se taie apoi gogosile cu o forma (eu am folosit un pahar si un dop de plastic) si se pun la prajit in ulei, intorcandu-se pe ambele parti ca sa se rumeneasca.
- Se scot din ulei cand sunt rumenite si se pudreaza cu zahar praf sau se orneaza cu exagerat de mult sos de ciocolata!