In pana de idei? 🙂 Nimic mai simplu, iata o reteta usoara si relativ rapid de preparat:
Ingredients
Ingrediente:
- 600 g. de cartofi
- 300 g. unt
- 2 oua
- faina
- sare, piper
Instructions
Cum se procedeaza:
- Se curata cartofii, se taie sferturi (sau in 2 daca sunt mici) si se pun la fiert in apa cu putina sare.
- Dupa ce au fiert, se scurg si se zdrobesc ca pentru pireu.
- Se adauga apoi untul, se amesteca bine compozitia, se adauga apoi ouale (pe rand) si se adauga sare si piper dupa gust.
- Se imparte compozitia in bucati mici cu o lingura si se aseaza pe un platou presarat cu faina.
- Se rostogolesc bucatelele prin faina, se rotunjesc intre palme apoi se aseaza pe o tava unsa cu unt si presarata cu pesmet.
- Se baga la cuptor, la 180 de grade, si se scot cand incep sa se rumeneasca.