Cand eram copil mi se parea ca pentru a face gem e nevoie de multa indemanare si puteri supranaturale, de ies asa de bune! Bineinteles ca m-am inselat, gemul de portocale se prepara chiar usor! E nevoie de putine ingrediente, o oala incapatoare si borcane spalate bine.
Ingredients
Ingrediente:
- 4 portocale mari
- 1 lamaie mica
- 1/2 kg. de zahar
Instructions
Cum se prepara:
- Se rade coaja portocalelor si a lamaiei, apoi se taie feliile de portocala marunt iar zeama de lamaie se stoarce.
- Se pun bucatile de portocala cu cojile rase la fiert in apa cat sa le acopere plus un deget, si se lasa la foc mic pana scade zeama.
- Se adauga apoi zaharul si se amesteca bine (se poate pune si mai mult de jumatate de kilogram, depinde cat de dulce va place gemul!)
- Cand se leaga gemul se stinge focul, se pune in borcane si se capseaza.