Daca tot incepe toamna si ne gandim din ce in ce mai mult la ce punem pe iarna, iata una din sugestii: gem de vinete.
Avem nevoie de :
- 1 kg. de vinete
- 1 kg. de zahar
- ghimbir
- o lamaie
- 2 linguri seminte de susan
- 2 linguri de miere
Cum se prepara gemul de vinete:
- Se curata vinetele de coaja si se zdrobesc cu furculita.
- Se lasa apoi pulpa in apa fiarta 10 minute.
- Se adauga apoi zaharul, se acopera si se lasa in frigider 12 ore.
- Se scoate apoi pulpa de vinete, se stoarce si se toaca marunt, impreuna cu ghimbirul.
- Se stropeste cu putin suc de lamaie.
- Semintele de susan se prajesc putin intr-o tigaie.
- Se pune apoi la fiert siropul in care au stat vinetele impreuna cu sucul ramas de lamaie.
- Cand fierbe se adauga vinetele in cratita si se lasa sa fiarba 20 de minute (sau mai mult, pana se face gemul).
- Se adauga apoi mierea si semintele de susan si se lasa la racit.