Cu doar 3 ingrediente si putintica rabdare se poate prepara o delicioasa dulceata de struguri de pus la pastrat pentru iarna.
Ingredients
Ingrediente:
- 1 farfurie adanca plina cu boabe de struguri
- 1 kg. de zahar
- 3 linguri zeama de lamaie
Instructions
Cum se prepara:
- Se decojesc boabele de struguri si se scot samburii (cu rabdare. Multa rabdare).
- Intr-o cratita se aseaza un strat de struguri, un strat de zahar, struguri din nou si din nou zahar.
- Se lasa cratita acoperita pana a doua zi, sa lase strugurii zeama.
- A doua zi se pune cratita pe foc,la flacara mica.
- Spuma ce se formeaza deasupra se arunca de fiecare data cand se formeaza.
- Cand siropul e suficient de legat (s-ar putea sa dureze ceva timp pana se ingroasa) se adauga zeama de lamaie si se mai lasa pe foc 5 minute.
- Se pune dulceata in borcane care se inchid ermetic si se lasa la racit cu fundul in sus.