O alta reteta de sezon: desert de piersici. Cu frisca si rom 🙂
E un desert usor si racoritor, perfect pentru un inceput de august.
Ingredients
Ingrediente:
- cateva piersici (5-6 bucati)
- 400 g. frisca
- 100 g. zahar
- esenta de rom
- sucul de la o lamaie
- 1 lingurita de zahar vanilat
- cateva piscoturi
Instructions
Cum se prepara:
- Se pun piersicile in apa fiarta 30 de secunde, apoi se dau prin apa rece si se da jos coaja.
- Se taie apoi in jumatate si se scot samburii.
- Una din piersici se taie bucati mici si se stropeste cu rom.
- Restul de piersici se dau prin mixer si se amesteca cu sucul de lamaie.
- Se bate frisca si se amesteca cu piureul de piersici si cu zaharul.
- Se tine desertul la frigider inainte de servire.
- Se decoreaza cu bucatelele de piersica imbibate in rom, zahar vanilat si piscoturi