Un desert plin de… ciocolata.
Caloriile sunt nenumarabile dar, stiti ceva, e atat de bun incat merita toata osteneala!
Ingrediente:
250 gr. faina de migdale
50 gr. faina alba
200 gr. ciocolata de menaj
100 gr. unt
200 gr. zahar
5 oua
1 plic de praf de copt
(facultativ) un paharel e lichior Amaretto
pentru glazura:
150 gr. ciocolata de menaj alba
150 gr. ciocolata de menaj maro
Cum se prepara cuburile de ciocolata:
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana devin crema.
Ciocolata se topeste pe baie de abur impreuna cu untul, apoi se adauga galbenusurile batute si, putin cate putin, faina de migdale si cea alba, praful de copt (si, eventual, paharelul de lichior daca se foloseste).
Albusurile se bat spuma tare si se amesteca in crema preparata mai inainte.
Crema de aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da totul la cuptor 30 de minute.
Cand aluatul este copt, se scoate din cuptor si, dupa ce s-a racit putin, se taie cuburi.
Pentru glazura:
Se topesc separat, pe baie de abur, cele 2 tipuri de ciocolata de menaj. Fiecare cub de ciocolata se decoreaza cu cate o lingura de ciocolata topita.