Cornetele cu varza si branza sunt ideale pe post de aperitiv:
Ingrediente:
pentru cornete:
2 oua
120 g. faina
200 ml. lapte
50 g. unt
sare
pentru umplutura:
1 varza rosie
1 ceapa mica
200 g. branza sarata
50 g. unt
sare si piper
Cum se prepara cornetele:
Se amesteca faina cu laptele, ouale batute, 50 g. de unt si sare. Se lasa putin sa se odihneasca aluatul (30 de minute).
Umplutura:
Se toaca ceapa marunt si varza felii.
Se caleste ceapa in unt iar apoi se adauga si varza. Se lasa pe foc pana se inmoaie.
Se prepara un sos din faina si lapte si se amesteca apoi cu branza maruntita.
Se adauga apoi si varza in sosul alb si se amesteca din nou.
Se formeaza cornete din aluatul preparat mai devreme si se umplu cu umplutura de branza si varza.
Se dau apoi la cuptor 10 minute si se servesc calde.