O mancarica foarte buna si nu foarte greu de preparat, soufflè de conopida cu paste fainoase si sos bechamel cu cascaval:
Ingredients
Ingrediente:
- 1/2 capatana de conopida
- 1/4 kg. de paste fainoase fierte
- 1/4 cana de cascaval ras (parmezan)
- 1/4 cana branza sarata rasa (telemea sau feta)
- 50 gr. de unt
- 50 gr. de faina de faina
- 500 ml. de lapte
- pesmet
- sare, piper
Instructions
Cum se procedeaza:
- Conopida se desface buchetele si se fierbe, dupa care se pune deoparte.
- Se fierb si pastele fainoase separat, in apa cu putina sare si un fir de ulei.
Separat, se prepara sosul bechamel
- Intr-o craticioara se topeste untul si se adauga faina. Se amesteca energic, apoi se lasa la foc mic 2-3 minute, amestecand continuu (ca sa nu se arda).
- Separat se incalzeste laptele si se toarna fierbinte peste sosul de faina amestecand constant pana incepe sosul sa fiarba.
Se pregateste tava de soufflè
- Se adauga condimentele si parmezanul (sau cascavalul) ras in sosul bechamel si se amesteca din nou pana se omogenizeaza.
- Se combina pastele fainoase cu conopida, se aseaza totul in tava si se toarna sosul alb peste acest amestec.
- Se presara deasupra pesmetul amestecat cu branza sarata.
- Tava se pune in cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute, la 180 de grade, pana se rumeneste.