Ingrediente:
1/2 capatana de conopida
2 linguri de unt sau margarina
2 linguri de faina
2 cani de lapte
1/4 cana de cascaval ras (parmezan)
1/4 cana branza rasa
1/4 kg. de paste fainoase fierte
pesmet, boia, sare, piper
Cum se procedeaza:
Conopida se desface buchetele intr-un vas in care se fierbe in bain-marie, dupa care se pune intr-un vas de 2 litri.
In alta craticioara se topeste untul si se adauga faina. Se lasa la foc mic 3 minute, amestecand continuu (ca sa nu se arda).
Separat se incalzeste laptele si se toarna fierbinte peste sosul de faina amestecand constant pana incepe sosul sa fiarba.
Se adauga condimentele si parmezanul si se amesteca di nou pana se omogenizeaza. Se ia apoi vasul de pe foc si se adauga branza.
Se combina pastele fainoase cu conopida si se toarna sosul peste acest amestec. Se presara deasupra pesmet si boia si se pune in cuptorul incalzit timp de 30-40 de minute, pana se rumeneste.