O reteta simpla, numai buna de preparat rapid pentru micul dejun sau atunci cand aveti chef de ceva dulce si bun: clatite cu piersici stropite cu sos de ciocolata.
Ingredients
Ingrediente:
pentru clatite:
- 2 oua
- 8 linguri de faina
- 200 ml. lapte + 300 ml. de apa minerala carbogazoasa (sau, 500 ml. de lapte)
- 1/2 lingurita de sare
pentru umplutura:
- 4 piersici
- 500 ml. vin spumant
- crema sau sos de ciocolata
pentru crema:
- 200 g. frisca
- 200 g. budinca de vanilie
Instructions
Cum se prepara:
- Piersicile se taie felii si se lasa in vinul spumant 2-3 ore.
- Se pregateste aluatul de clatite, amestecand bine toate ingredientele (trebuie sa obtineti un aluat de consistenta smantanei lichide)
- Se prajesc apoi clatitele pe ambele parti intr-o tigaie.
- Se bate frisca si se amesteca cu budinca.
- Se acopera fiecare clatita cu crema de budinca si se decoreaza cu feliile de piersica si cu sos de ciocolata.