Clatitele cu branza dulce sunt o bunatate! De fapt, sunt ilegal de bune 😀 dar clar merita efortul! Sunt bune si ca desert, dar uneori pot inlocui su succes chiar si cina de seara.
Ingredients
Ingrediente:
pentru aluatul de clatite
- 2 oua
- 8 linguri de faina
- un varf de sare
- 1 pahar de lapte
- apa minerala (cat e nevoie)
pentru crema de branza
- 500 g. branza dulce (eu am folosit ricotta)
- 2 galbenusuri
- 200 ml de smantana + cateva linguri in plus
- zahar dupa gust (eu am pus cam 5 linguri)
- optional: coaja rasa de la o lamaie si un pumn de stafide (sau chiar mai multe)
Instructions
Cum se prepara clatitele cu branza dulce:
In primul rand, se prepara clatitele
- Se amesteca bine toate ingredientele, preferabil cu mixerul pentru a evita cocoloasele, lasand apa la urma, pentru a adauga-o incet incet, astfel incat aluatul de clatite sa aiba o consistenta de genul unei smantani mai groase.
- Se prajesc apoi clatitele, pe ambele parti. Cu o tigaie de marime relativ mica, ies cam 15 clatite.
- Se prepara si crema de branza, numai bine pana sa racesc putin clatitele:
- Aici e simplu: se amesteca totul intr-un castron si crema de branza e gata. Eventual, lasati cateva stafide pentru a decora tortul de clatite la sfarsit.
Se “asambleaza” acum clatitele
- se ia un vas termorezistent si se unge cu unt peste tot, inclusiv pe margini.
- se umple fiecare clatite pe rand, cu vreo 2 linguri de crema de branza, se ruleaza si se aseaza in tava.
- se aseaza clatitele in straturi: intai un strat pe fundul vasului, deasupra alt strat de clatite, pana se termina clatitele.
- apoi, restul cremei de branza ce a ramas se amesteca cu smantana “extra” (cam 2-3 linguri) si se toarna deasupra clatitelor, in mod uniform (pe cat posibil). Deasupra se pot adauga stafide, in scop decorativ ?
- se dau apoi clatitele la cuptor, cam jumatate de ora. Cand se formeaza crusta deasupra, sa stiti ca sunt gata ?