Ingrediente:
Aluat de clatite:
1 ou
1 lingura de zahar
1/2 lingura de sare
1 pahar de lapte
faina
Crema de branza:
500 g. de branza
1-2 galbenusuri
3/4 pahar de zahar
coaja de lamaie rasa
1 lingura de unt
stafide
Cum se procedeaza pentru aluat:
Se amesteca oul cu zaharul, sarea si laptele.
Se adauga faina (treptat, nu toata deodata) si daca aluatul devine prea gros, se mai adauga lapte (sau apa minerala).
Aluatul trebuie sa fie cremos, ca o smantana mai groasa.
Cum se procedeaza pentru crema de branza:
Se amesteca toate ingredientele.
Se aseaza intr-o cratita unsa cu putin unt in straturi cate o clatita, si
branza deasupra sau clatitele umplute cu crema una langa alta.
Ultimul strat clatita se poate unge cu un ou batut si smantana.
Se da la cuptor 20-30 de minute si se serveste cald sau rece.
Pingback: Clatite cu dovlecei si branza mozzarella | retete vegetariene