O ciorbita suna numai bine pentru vremea rece de afara: ciorba de legume cu paste fainoase.
Ingredients
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 3 cartofi
- 1 telina
- 3 morcovi
- 1/2 conopida mica
- 1 dovlecel
- 1 foaie de dafin
- 4 catei de usturoi
- 1 lingura de busuioc (sau cateva frunze proaspete)
- 100 g. paste fainoase
- 1 cana suc de rosii
- sare si piper
Instructions
Cum se prepara:
- Se fierb macaroanele in apa cu sare si un strop de ulei, pentru a nu se lipi pastele intre ele.
- Legumele se curata, se spala si se taie bucatele (cubulete) cat mai mici. Ceapa se toaca cat mai marunt.
- Se inabusa ceapa si usturoiul cu ulei timp de cateva minute (pana se rumeneste usor), apoi se adauga legumele, apa cat sa le acopere si se lasa la fiert.
- Cand au fiert legumele se adauga macaroanele si sucul de rosii, foaia de dafin si cele de busuioc si se mai lasa sa dea cateva clocote.
- Daca este nevoie, se mai adauga apa, se potriveste de sare si piper si se serveste fierbinte.
o ciorba numai buna si binevenita in aceasta perioada rece a anului, o combinatie de ingrediente delicioasa si apetisanta 🙂